Cikkek-Blogok

A mágneses terápia mint gyógyítási mód Kínában több ezer éves múltra tekint vissza és egyidős az akupunktúrával. A tudományos kutatások az elmúlt évtizedekben megállapították, hogy sejtjeinket és szerveinket bio-mágneses burok veszi körül, amely megvédi a szervezetet a környezetben fellelhető káros sugárzásoktól.

Megbetegedések (gyulladások) esetén a sejtek ill. a szervezet mágneses tere megsérül, melynek következtében a szervezet öngyógyító mechanizmusa lelassul.

A mágnesek gyógyító ereje abban rejlik, hogy helyreállítják a sérült mágneses teret illetve a gyógyulás ideje alatt fenntartják azt.

Hogyan zajlik ez a folyamat?

A vér egyik fő alkotóeleme a magas vastartalmú hemoglobin, amely a szervezet számára létfontosságú oxigént juttatja el a sejtekhez. A mágnesek alkalmazásával a vér áramlása felgyorsul, kimossa a sejtekben illetve a szervezetben felgyülemlett káros lerakódásokat és bővebb oxigén ellátásban részesíti azokat. Ezáltal a sérült, beteg testrész gyorsabban regenerálódik, a gyógyulási idő jelentősen lerövidül.

A mágnesterápia bizonyítottan csökkenti a test különböző pontjain fellépő fájdalmakat, ellazítja a merev izmokat és gyorsítja a szervezet természetes öngyógyítási folyamatát!

Kleopátra és a kínai császárok csodagyógymódjáról, a mágneses terápiáról már számos tanulmányban leírták, hogy jól használható az érbetegségek gyógyításában. Azonban az orvoslás más területein is eredményesen lehet alkalmazni, például a neurológiai és ízületi betegségek kezelésében.

Hogyan hat az idegsejtre?

A mágneses mező hatására csökken az idegsejtek ingerelhetősége, vagyis a fájdalom érzékelése és a fájdalom impulzusának agyba történő továbbítása.

A váltakozó elektromos mező stimuláló, míg a statikus mágneses mezők nyugtató hatást fejtenek ki az emberi szervezetre.

A modern tudományok is igazolták a mágneses tér élő szervezetre gyakorolt hatását. A NASA (National Aeronautics and Space Administration – Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala) tudósai hosszú időn át tartó űrutazásnál megmagyarázhatatlan tüneteket észleltek az űrhajósok szervezetének megfigyelésekor. Rájöttek arra, hogy a föld mágneses terének hiánya okozza ezeket a panaszokat. A mágneses teret pótolva, mesterségesen előállítva az addig érthetetlen panaszok egy csapásra megszűntek.

Szervezetünk megtanulta hasznosítani a bennünket folyamatosan körülvevő föld mágneses terét. Sejtjeink energia forráskánt, pozitív stimuláló eszközként képesek befogadni és használni a mágneses teret. Ha ez a forrás elapad, vagy valamilyen hatás megzavarja, az káros hatással van a sejtek, így egész szervezetünk működésére.

Sajnos civilizált világunk nem csak a légszennyezéssel jár együtt. A bennünket évezredeken át körülvevő harmonikus mágneses teret is nagymértékben megzavarják a modern világ eszközei: a vasbeton épületek és a gépkocsik karosszériái leárnyékolják, a rengeteg elektronikus eszköz (többek között a televíziók, számítógépek, mobil telefonok, elektronos vezetékek, háztartási gépek) pedig nagymértékben torzítják, zavarják a föld egyenletes mágneses terét. Ez az elektroszmog. Ezért van szükség olyan eszközökre, melyek helyreállítják, mesterségesen előállítják újra az amúgy éltető energiát biztosító természetes mágneses teret.

A negatív ionokról:

Modern környezetünkben használt elektromos berendezések, így a klíma rendszerek, mobiltelefonok, tv, rádió, számítógép, kompakt fénycső, cigaretta füst nagymennyiségű pozitív iont bocsájtanak ki, amely a levegő útján befolyásolja fizikai és érzelmi állapotunkat. Ha a munkahelyen a negatív ion koncentrációja lecsökken, a dolgozók fejfájásra, szédülésre, hányingerre, ingerlékenységre panaszkodnak. Pozitiv ionok keletkeznek égéskor, elektromos eszközök, szintetikus anyagok és ruhaneműk használatától is. Az emberek átlagosan idejük 80-90%-át töltik belső térben, ahol a levegő minősége rosszabb, mint a szabadban.

A negatív ionok úgynevezett “jó ionok” vagy “boldog ionok” mert nagymértékben befolyásolják hangulatunkat, libidónkat, a jóllét érzését. Azt a módot, amelyet úgy érzünk, mint a vízesések környékén, a hegytetőkön, vagy vihar után a vízparton. A negatív ionok azok, amelyekre vágyunk. Javítják alvásunkat, felgyógyulásunkat és minden más érintett terület is.

A régi Szovjetunióban több, mint 5000 tudományos dokumentum támasztotta alá, hogy a nagy dózisú negatív ionok pozitív hatással bírnak az emberi szervezetre.

Főleg asztma, bronchitis, felső légúti betegségek esetén. Az ionterápiát széles körben alkalmazzák Izraelben, Európában és Keleten is.Az 1960-as évektől égési sérüléses betegeknél is kezdték használni az USA-ban.A lakosság 25%-a érzékeny az időjárásra.

Érzelmi problémák?

Fogjuk az ionokra vagy inkább hiányukra. A negatív ionok ellentétei, a pozitív ionok olyan részecskék, melyeknek hiányzik egy elektronjuk. Ezzel ellentétben a negatív ionok az alfa agyhullámokat serkentik, nyugtató hatást fejtve ki.

Dr. Albert P. Krueger, egy amerikai tudós, akit széles körben tisztelnek ionokkal végzett munkájáért, felfedezte, hogy a negatív ionok befolyásolják a szerotonin oxidálásának sebességét a véráramban. A szerotonint a tobozmirigyek és a belek termelik és hatással van az alvásra, kedélyállapotra, idegimpulzusokra, véralvadásra és a lágyizmok összehúzódására. Legtöbbször a biztonság, béke és elégedettség-érzettel társítják. A negatív ionokról kimutatták, hogy csökkentik az idegességet és a nyugtalanságot. Ez megmagyarázhatja, hogy miért énekel olyan sok ember a zuhany alatt. Amikor a víz leesik a zuhanyzóban, negatív ionokat képez. A negatív ionok nagy mennyiségben fordulnak elő vízesések és óceánok környékén.

Az infravörös sugarakról:

A Nap a fő sugárzó energiaforrás, melyet nap, mint nap megtapasztalunk. Voltál valaha a szabadban egy kissé felhős napon és érezted magad kellemesen, amíg a Napot egyszer csak el nem takarta egy felhő? Bár a levegő hőmérséklete ennyi idő alatt nem hűlhetett le, mégis fázunk, mivel a felhők nem engedik, hogy az infravörös sugarak elérjenek hozzánk rajtuk keresztül. Az infravörös hő is olyan, mint a Napból érkező vagy mint amit a testünk termel, hogy bennünket melegen tartson. Ezeket a sugarakat a szövetek szétválasztva nyelik el, melyeknek szükségük van többletre teljesítményükhöz. Az infravörös energia belső termelődését, mely normál esetben előfordul szöveteinkben, gyógyító forrásokkal hozzák összefüggésbe. Ha egy szövet energiaszintjét a maximumra fokozzuk, a maradék sugarak sértetlenül haladnak tovább. Ezt a folyamatot nevezik rezonáló abszorpciónak.

Milyen hatása van?

Megemeli a bőr alatti rétegek hőmérsékletét, így kitágítja a vérereket, serkenti a vérkeringést, növeli a vér és a szövetek közötti anyagcserét, elősegíti a szövetregenerálódást és oldja a görcsöket.
Behatol 4-5 centiméternyire a bőr alá (a bőr középső rétegébe) az izmoktól a véredényekig, nyirokmirigyekig és idegekig.
Hatással van minden élő sejtre és meleget termel. A sejtszövet mikro súrlódása és a molekuláris rezgés következtében a sejteken belül kémiai anyagok aktiválódnak.
Felmelegítő hatása segít a kor előrehaladtával, illetve a nehézfémekkel és toxikus anyagokkal való érintkezés során felszaporodott méreganyagok eltávolításában, ezek így a bőrréteg izzadtság- és zsírmirigyei által kiválasztódnak.
Beszabályozza a vegetatív idegrendszer működését és csökkenti az érzőidegek túlstimuláltságát.
Az infravörös fény izolálására, utánzására irányuló első kutatásokat a NASA végezte több tíz évvel ezelőtt. Nemrégen japán tudósok kibővítették ezt a technológiát és kifejlesztettek olyan textilszálakat, melyek a testen viselve bocsátanak ki a természetes, napból érkező távoli infravörös fénnyel megegyező sugarakat, koncentráltabb formában. Magát az anyagot elsősorban olyan piezoelektromos tulajdonságokkal rendelkező ásványokból hozták létre, mint a turmalin és a szerpentin.

A nyersanyagok nagyon drágák voltak, így a technológia nem vált népszerűvé.

Az áttörést a Far Infrared pólyák előállítása hozta 1994-ben. Egy textilmérnök feltalálta, hogyan lehet összekeverni a piezoelektromos anyagokat egy ásványoxiddal, úgy hogy ne csökkenjen az anyag testre gyakorolt jótékony hatásainak mértéke.

Egy ettől független felfedezés is történt, melyben a szálakat méretben minimalizálni tudták (valószínűleg az volt az addig legkisebb átmérőjű szál, mely sokszor vékonyabb volt, mint egy emberi hajszál). Ez maximalizálta a felület felszínét, így kibővítve az energia mennyiségét egy adott anyagfelszínen belül. Ezért, még egy vékony hordható pólyát is könnyedén és kényelmesen el lehetett hordani a ruházat alatt, anélkül, hogy látszódott volna.

Ezek a Far Infrared pólyák az alábbi viseletre készültek: derékpánt az emésztőrégió és a hátfájdalmak kezelésére, térdkötő, könyökpánt és csuklópánt az ízületi és izomsérülésekre hajlamos területekre és bokapánt, mely az elmondások szerint lábproblémákra, duzzanatokra és gyenge keringésre van jó hatással.
A Turmalinról és germániumról:

Kristályos ásványi anyag. Igen bonyolult összetételű szilikátféleség. Előfordulási formáiban változatos, legkevesebb 14 összetevő alkotja, de inkább több.

Megnevezése: szingaléz eredetű szó, többszínű követ jelent. Lelki egyensúlyt teremt, megnyugtat, aktivizálja a bioenergiáinkat, inspirál. A holisztikus gyógyászat ( az a gyógyítási mód, melynél figyelembe veszik a beteg értelmi, érzelmi, fizikai és szociális állapotát is, vagyis a teljes embert kezelik) a turmalint tartja a gyógyító ásványok királyának!

Mint említettem, igen bonyolult összetételű, megtalálható benne a szerves germániumis, ami igen ritka nyomelem.

A gyógyászat területén elsősorban Japánban alkalmazzák. A germániumnak (is) köszönhetően az alábbi, egészségre kifejtett pozitív hatásait mutatták ki:

Immunrendszer-erősítés: fokozza az interferon-termelést, aktiválja a macrophagokat, a természetes ölősejteket, ennek a vírusfertőzések, a daganatos megbetegedések és az ízületi gyulladások kezelése területén számos pozitív eredményt tulajdonítanak.
Antimutagén hatás: eddig ismeretlen hatásmechanizmussal véd a kémiai anyagok és a radioaktív sugárzás mutagén (mutációt, áttételesen rákot okozó) hatásával szemben.
Fájdalomcsillapítás: ezt a hatását részben a morfin receptorok ingerlése, részben a morfin-szerű molekulák lebontásának gátlása révén fejtheti ki.
Antioxidáns hatás: általánosságban az egészségmegőrzés szempontjából fontos kiemelkedő antioxidáns tulajdonsága, mely a keringési rendszer és a központi idegrendszer optimális működéséhez járul hozzá.
Hangulatjavító: ismert, hogy fokozza a szerotonin termelődését, így kedélyjavító hatással is rendelkezik.

Forrás: harmonia-klub

 

Hirdetés

Menu Title